U ponedjeljak 14. juna 2021. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević organizirao je prijem za muallime i takmičare koji su predstavljali Muftijstvo zeničko na 23. finalnom takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH, na kojem je Muftijstvo zeničko osvojilo treće ekipno mjesto.

Prijemu su prisustvovali muallimi: Emir ef. Bečić (MIZ Zavidovići), Rahman ef. Skejić (MIZ Maglaj), Salih ef. Kamerić (MIZ Žepče) i takmičari – polaznici mekteba: Ajna Momković, Zerina Zambaković, Zerina Zgrčo i Ismar Đuhera.

Takmičarke iz Zavidovića, Ajna Momković osvojila je prvo mjesto u kategoriji Kiraet – II (drugi) nivo, a Zerina Zambaković osvojila je treće mjesto u kategoriji Kiraet – (treći) III nivo. Treće mjesto u kategoriji Opće znanje – II (drugi) i III (treći) nivo osvojili su Zerina Zgrčo iz Žepča i Ismar Đuhera iz Maglaja.

Također, prijemu u Uredu muftije prisustvovali su i glavni imami i to: glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer ef. Gračić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Maglaj mr. Nevres ef. Hodžić, te sekretar Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići mr. Elvir Mehić.

Muftija zenički, između ostaloga, čestitao je muallimima i takmičarima na osvojenim mjestima na 23. takmičenju iz mektebske pouke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH, ističući značaj mektebske pouke u misiji Islamske zajednice.

Na kraju, muftija zenički je takmičarima i muallimima dodijelio prigodne poklone.