U utorak, 07.06.2022. godine, muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je prvog doktoranda Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici dr. Muamera Neimarliju.

Sastanku je prisustvovao i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof. dr. Muharem Adilović.

Muftija Dizdarević je istakao da je cilj organiziranja ovog prijema iskazivanje zadovoljstva zbog dobivanja prvog doktoranda na Islamskom pedagoškom fakultetu u Zenici. Smatram to ne samo ličnim uspjehom kandidata, nego i uspjehom Islamskog pedagoškog fakulteta i Islamske zajednice u cjelini – kazao je, između ostaloga, muftija zenički.

Dekan Adilović kazao je da napokon imamo osnovu da se Islamski pedagoški fakultet razvija u smjeru religijske pedagogije i specifično islamske pedagogije.

Dr. Neimarlija zahvalio se muftiji zeničkom na prijemu iskoristivši priliku da muftiji pokloni primjerak svoje doktorske disertacije na temu ”KUR'ANSKA PERSPEKTIVA FENOMENOLOŠKE DISTINKCIJE POJMOVA EL-KALB i EL-FUĀD”.

Muamer Neimarlija rođen je 09.10.1974. godine u Travniku. Trenutno živi u Zenici i radi na Islamskom pedagoškom fakultetu Univerziteta u Zenici kao viši asistent za naučnu oblast Tefsir. Pored toga, Muamer Neimarlija je sekretar III ciklusa Odsjeka za islamsku vjeronauku, ECTS koordinator Fakulteta i član Katedre za vjerske znanosti. Oženjen je i otac troje djece.