Danas, 29. maja 2015. godine, ili 10. Ša'bana 1436. godine po Hidžri, nakon džuma namaza u hotelu Zenica, muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović uručio je priznanje Muftijstva zeničkog “Muhammed Seid Serdarević” predsjedniku Mešihata Islamske zajednice u Srbiji muftiji dr. Mevlud ef. Dudiću.

Ovo priznanje ustanovljeno je 2009. godine a dodjeljuje se jednom godišnje za razvoj islamske misli i obrazovnog sistema u Islamskoj zajednici.

Dodjeli nagrade je prethodila posjeta muftije dr. Dudić sa delegacijom Muftijstvu zeničkom, gdje ih je ugostio muftija Dautović sa saradnjcima. Delegaciju su činili direktor Medrese Rešad ef. Plojović, dekan Fakulteta dr. Enver ef. Gicić prodekan Fakulteta dr. Admir Muratović i direktor Media centra Salahudin Fetić.

Na sastanku muftije su razmijenili dosadašnja iskustva na polju organiziranja i uvezivanja džemata, medžlisa i muftijstava, ali i posebno iskustva na polju rada odgojno-obrazovnih ustanova.

Nakon sastanka muftija Dudić je održao hutbu u Ensar džamiji u Zenici, gdje je govorio o bogatoj ulemi koja je krasila i krasi Muftijstvo zeničko, posebno istakavši značaj muderrisa i alima po kojem i prznanje koje je primio nosi ime. On je podvukao obavezu i dužnost svakog muslimana da poštuje svoju ulemu.

Nakon džume u hotelu Zenica, upriličena je svečana dodjela priznanja “Muhammed Seid Serdarević”.

Svečanost je otvorio sekretar muftijstva zeničkog Edin Kavazović, a potom se obratio muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović, koji je prestavio bosanskog alima i reformatora Muhammeda Seida Serdarevića, kroz njegovu iako kratku životno bogatu biografiju.

Nakon isčitavanja njegove biografije skupu se obratio muftija dr. Mevlud ef. Dudić- Muftija Dudić je u znak zahvalnosti muftiji zeničkom uručio hediju – umjetničku fotografiju Altun Alem džamije.

Svecanost je završena dovom koju je proucio mr. Jakub ef. Salkić glavni imam Medžlisa IZ Zenica.

SANA – S.Fetić