Zenica 06. 06. 2022. godine; Danas je u prostorijama Muftijstva zeničkog održana javna rasprava o prednacrtu Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH kojoj su pored predstavnika Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ prisustvovali muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević i njegovi saradnici, te glavni imami i predsjednici medžlisa sa područja Muftiluka zeničkog.

Direktor Uprave za pravne i administrativne poslove Rijaseta IZ Mensur Karadža i voditelj odjela za pravne i kadrovske poslove Faruk Hašimović pojasnili su sadržaj prednacrta Pravilnika o članarini i članstvu u Islamskoj zajednici u BiH i potrebu za njegovim usvajanjem kako bi postojao okvirni pravilnik koji će važiti za sve članove Islamske zajednice u BiH.

Prisutni su pohvalili napore Rijaseta da se usvoji okvirni pravilnik koji će na jedinstven način regulisati način članarine i članstva u Islamskoj zajednici u BiH, te iznijeli određene sugestije i prijedloge kao i određena pitanja vezana za implementaciju pravilnika kada se usvoji u konačnoj formi.