U srijedu 01. aprila 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je predsjednika Udruženja GEOPA Zenica gosp. Said Bečića.

Gosp. Bečić upoznao je muftiju zeničkog sa osnovnim aktivnostima i projektima Udruženja, koji se, između ostaloga, odnose na razvoj obnovljivih izvora energije, organske proizvodnje hrane i zaštite okoliša. Posebno je razgovarano o projektu „Socijalno poduzetništvo – Čini dobro, osjećaj se dobro“ čija je realizacija u prvoj fazi planirana na području Grada Zenice, a u kasnijim fazama na području Zeničko-dobojskog kantona. Projekat podrazumijeva osnivanje socijalne samoposluge u kojoj će građani u stanju socijalne potrebe, putem limitiranih članskih kartica u sistemu trgovačkih kasa, kupovati sa značajnim popustima, a zaposleni će biti pripadnici marginalizovanih grupa.

Muftija Dizdarević zahvalio se gosp. Bečiću na posjeti i prezentaciji rada Udruženja, te je iskazao svoju podršku ovom projektu koji će, ukoliko do njegove realizacije dođe, uveliko olakšati život najugroženijim kategorijama u našem društvu.