U utorak 07. i srijedu 08. aprila 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u okviru redovnih aktivnosti posjetio je medžlise Islamske zajednice Zenica, Doboj, Teslić i Tešanj, gdje se susreo sa glavnim imamima i predsjednicima izvršnih odbora medžlisa.

Na sastancima sa glavnim imamima i predsjednicima medžlisa razgovarano je o realiziranju vjerskog života na području medžlisa u vanrednim okolnostima nastalim kao posljedica pandemije korona virusa, o poteškoćama s kojima se susreću u radu, kao i drugim pitanjima iz djelokruga rada medžlisa.

Muftija Dizdarević izrazio je zadovoljstvo činjenicom da su imami i džematlije na području Muftiluka zeničkog iskazali visok stupanj odgovornosti izvršavajući odredbe Instrukcije Reisu-l-uleme za postupanje u okolnostima vanrednog stanja proglašenog zbog pandemije korona virusa, kao i upute nadležnih državnih organa.

Također, muftija je poručio da će strukture i uposlenici Islamske zajednice biti, kao i uvijek, na hizmetu svojoj zajenici, te da ćemo zajedničkim snagama naći odgovor na nove izazove.

Medžlisima Islamske zajednice uručena je zaštitna oprema koju je obezbijedio Rijaset Islamske zajednice u BiH.