U organizaciji Medžlisa Islamske zajednice Žepče, sinoć je u sali Osnovne škole “Abdulvehab Ilhamija” u Željeznom Polju promovirana knjiga „Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića“ autora prof. dr. Mevludina Dizdarevića.

Promotori su bili prof. Mustafa Spahić Mujki i autor knjige prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, muftija zenički. Moderator promocije bio je Džafer-ef. Gračić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče.

U svom osvrtu na ovu knjigu prof. Mustafa Spahić Mujki govorio je o Mustafi Busuladžiću, njegovom djelovanju kao i o temama o kojima je Busuladžić u svoje vrijeme pisao, a ko je su aktuelne i danas.

„Mustafa Busuladžić zavrijeđuje našu punu pažnju, unatoč stanovitim konformulacijama, medijskim manipulacijama koje su oko njega ispletene – iz razloga jer i oni koji ga brane i oni koji ga kude o Mustafi ne znaju ništa, a to je jedan od motiva zašto sam odlučio da napišem ovu knjigu“ – istakao je prof. dr. Dizdarević.

Knjiga „Islam i Zapad u mišljenju Mustafe Busuladžića“ ima širi tematski okvir od njenog samog naslova, te ima osam poglavlja. Napisana je na 405 stranica. Za pisanje ove knjige je korištena sva raspoloživa i poznata arhivska građa do koje je autor mogao doći.