U subotu 02 oktobra 2021. godine u Gradskoj džamiji u Zavidovićima proučena je hafiska dova Ismailu El Idrissiju, učeniku drugog razreda Elektrotehničke škole.

U prisustvu hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je mr. Elvir Mehić, sekretar Medžlisa IZ Zavidovići, a prisutnima su se obratili i glavni imam Izet-ef. Čamdžić i muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hfz. dr. Abdul-Aziz-ef. Drkić, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici, muhaffizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Ismail El Idrissi rođen je 22.12.2004. godine u Zavidovićima od oca Muhameda i majke Amele. Osnovnu školu završio je u Zavidovićima, trenutno pohađa drugi razred Elektrotehničke škole.

Hifz je počeo učiti kao šestogodišnjak pred muhaffizom Mustafom-ef. Efendićem. Pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice za polaganje hifza izašao je 22. februara ove godine i uspješno završio polaganje hifza.