U subotu 04. 11. 2019. godine u džematu Piljužići, Medžlis Islamske zajednice Tešanj, organizirana je hafiska dova kojom je u novog hafiza promoviran Emir Ćeman.

U prisustvu tešanjskih hafiza i velikog broja vjernika prisutnima su se obratili imam džemata Piljužići Adem ef. Garić, glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević i zamjenik reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić.

Imam Adem ef. Garić istakao je da je hafiz Emir 22 poslijeratni tešanjski hafiz, sedmi kandidat muhaffiza Bukvića, treći iz džemata Piljužići i drugi koji je završio hifz u posljednje tri godine.

Glavni imam mr. Fuad ef. Omerbašić istakao je: “Danas svjedočimo svojim prisustvom da se Emir upisuje u silsilu hafiza od meleka Džibrila preko Muhammeda, a.s. do današnjih dana i to je vrijednost i odgovornost.”

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom obraćanju, između ostaloga, naglasio je: “Dragi hafize Emire, mi smo se danas ovdje okupili da ti ukažemo poštovanje za tvoj trud i ukazažemo koliko Islamska zajednica drži do hifza.” 

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je mr. Husein ef. Smajić, zamjenik reisu-l-uleme. Zamjenik reisu-l-uleme čestitao je hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu, te je ukratko ukazao na vrijednost učenja hifza.

Hafiz Emir Ćeman, sin Mirsada i Ajke, rođen je 1994. godine u Tešnju, gdje je završio osnovnu i srednju školu. Hifz je počeo učiti 2016. godine kod muhaffiza Ahmeda ef. Bukvića.