U okviru projekta “Upoznaj Domovinu, domovinske zemlje i dijasporu” Mreža mladih Muftijstva zeničkog  je dana 9.9.2023. godine organizirala posjetu Mreži mladih Muftijstva goraždanskog.

Projekat je delegiran od strane Uprave za vjerske poslove s ciljem zbližavanja mladih i povezivanja članova Mreže mladih s područja različitih muftiluka i mešihata, te upoznavanja domovine.

Aktivisti Mreže mladih u jutarnjim satima su stigli u Foču, gdje su zajedno sa domaćinima učestvovali u čišćenju i uređenju vakufske parcele poznate pod nazivom Tekija. Nakon uspješne akcije podne namaz je obavljen u Aladža džamiji uz dobrodošlicu i obraćanje gl. imama MIZ Foča Miralem ef. Hodžića.

Svoje putovanje krunisali su posjetom herojskom gradu Goražde. Zajedno sa koordinatoricom  Mrežom mladih Muftijstva goraždanskog  Amelom Mujagić-Dučić i aktivistima Mreže mladih posjetili su značajna kulturno-historijska mjesta u Goraždu, a zatim druženje nastavili u prostorijama Islamskog kulturno-obrazovnog centara “Sultan Mehmed Fatih II“.