U nedjelju 16. jula 2023. godine, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević prisustvovao je promociji Škole hifza u Gradskoj džamiji, Medžlis Islamske zajednice Zavidovići.

Školom hifza rukovodi hfz. Velid-ef. Kalabić, uz njega su tu kao muallim hfz. Edin-ef. Čaušević i muallima Adnana Deari, koji je u svom uvodnom obraćanju prisutnim istakao da školu hifza pohađa 60 redovnih polaznika, koji su podijeljeni u tri grupe. U prvu grupu svrstani su polaznici do 9 godina starosti koji napamet uče 30. džuz Kur'ana (amme-džuz).

U drugoj grupi su polaznici od 9. do 14. godine starosti, a polaznici treće grupe su stariji od 14 godina. U trećoj grupi ima polaznika koji i nekoliko džuzeva Kur'ana. Hfz. Kalabić izrazio je nadu da ćemo nekog od polaznika naše škole hifza promovirati u časno zvanje hafiza Kur'ana.

Glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zavidovići Izet-ef. Čamdžić poselamio je sve prisutne i iskazao riječi dobrodošlice muftiji Dizdareviću, kao i djeci koja danas pokazuju svoje znanje, te roditeljima koji su predano dovodili svoju djecu.

U svom predavanju uvaženi muftija istakao je: „Niste mogli na ljepši način završiti jednu hidžretsku godinu i započeti novu. Nema važnije stvari za muslimane, vjernike, od hizmeta Kur'an-i Kerima, jer je Poslanik, a.s., rekao da su najbolji od vjernika oni koji uče Kur'an i druge Kur'anu podučavaju.“

– Važno je od koga učite vjeru, jako je važno ko vas uči Kur'an. Ono što je Islamska zajednica učinila sa školama Kur'ana je kvantni skok i danas ova djeca uče Kur'an jako dobro i ja vam čestitam na ovom uspjehu, ali vam čestitam jer ste danas, roditelji, učinili veliki korak i u odgoju, jer svako dijete je različito i izazovi s kojim se danas susreću su veliki. Treba se tome oduprijeti i zato su ova djeca naši istinski heroji. – istakao je muftija Dizdarević.

Na kraju današnje promocije dovu je proučio hfz. Edin-ef. Čaušević.