Zenica, 28. 12. 2020. godine; U okviru redovnih aktivnosti danas je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio delegaciju Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici predvođenu dekanom prof. dr. Muharemom Adilovićem, koju su činili: doc. dr. Ejub Dautović, prof. dr. hfz. Halil Mehtić, prof. dr. hfz. Safvet Halilović, prof. dr. Zuhdija Adilović, doc. dr. hfz. Safet Husejnović i doc. dr. Mensur Valjevac.

Tom prilikom, razmjenjene su informacije o aktivnostima i projektima koji se realiziraju u Muftijstvu zeničkom i Islamskom pedagoškom fakultetu, a iskazano je i zadovoljstvo saradnjom u realizaciji zajedničkih projekata.

Susret muftije sa dekanom i profesorima Islamskog pedagoškog fakulteta realiziran je u okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog.