U ponedjeljak 28. 12. 2020. godine u Muftijstvu zeničkom organizirano je potpisivanje ugovora za nastavak radova na izgradnji Islamskog centra u Zenici.

U prisustvu muftije zeničkog hfz. dr. Mevludina ef. Dizdarevića, Sporazum o realizaciji vakufskih sredstava za potrebe izgradnje Islamskog centra u Zenici potpisali su direktor Vakufske direkcije hfz. dr. Senaid Zajimović i predsjednik Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zenica gosp. Muhamed Begagić. Tom prilikom, potpisan je i Ugovor o izvođenju građevinsko-zanatskih radova na završetku Islamskog centra u Zenici sa preduzećem ”RM gradnja” Zenica, koje zastupa direktor Muhamed Tufekčić.

Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su i glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica, kao i saradnici muftije zeničkog i direktora Vakufske direkcije.

Sredstva potrebna za završetak izgradnje Islamskog centra obezbijedio je Generalni sekretarijat za vakufe Države Kuvajt, putem Vakufske direkcije Islamske zajednice u BiH. Sredstva će biti realizirana preko Humanitarne organizacije En-Nedžat iz Kuvajta.

Svečanost povodom nastavka radova na izgradnji Islamskog centra bit će organizirana u srijedu 30. decembra 2020. godine, uz prisustvo reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića i predstavnika Države Kuvajt.