U Domu kulture u Žepču danas je upriličena svečanost promocije novih učača Kur'ana. Ovu jedinstvenu svečanost Medžlis Islamske zajednice Žepče održava već četrnaest godina, a promocija je upriličena za 95 nova učača Kur'ana.

Pred prepunom salom Doma, program je počeo učenjem Kur'ana Časnog i zajedničkim tekbirom. Nakon uvodnih obraćanja učenjem ilahija i kasida prisutne su počastili Hor i Orkestar Behram-begove medrese iz Tuzle.

Ove mektebske godine, za najuspješnijeg muallima proglašen je Salih ef. Kamerić, imam džemata Begov Han, a najboljim polaznikom mekteba proglašena je Zerina Zgrčo iz mekteba Begov Han.

Priznanje i nagradu najuspješnijem muallimu uručio je muftija zenički, hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, a najboljem polazniku mekteba nagradu i priznanje uručio je glavni imam Džafer ef. Gračić.

Vrhunac manifestacije bio je zajedničko izgovaranje svečane izjave novih učača Kur'ana, a nakon prigodnih obraćanja uručeni su i prigodni pokloni za sve polaznike.

Muftija Dizdarević pohvalio je ovogodišnju manifestaciju, te se posebno zahvalio i čestitao djeci, muallimima i roditeljima na njihovom trudu.

U svom obraćanju muftija zenički istakao je da je Islamska zajednica preko svojih vrijednih imama i muallima čuvala i čuva Kuran-i Kerim, te da su naši imami i muallimi poučavali našu djecu i onda kada se za to išlo u zatvor.

Nakon obraćanja, uslijedila je dova, koju je pročitala i proučila ovogodišnja najbolja učenica mekteba Zerina Zgrčo, čime je program i završen.