Mreža mladih Muftijstva zeničkog u saradnji sa Upravom za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ, organizirala radionicu „Kritičko mišljenje i medijska pismenost“.

Facilitacija je održana u utorak, 8. novembra 2022. godine u prostorijama Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, a učesnici su bili aktivisti Mreže mladih medžlisa IZ Tešanj, Doboj i Teslić.

Na samom početku radionice, toplu dobrodošlicu aktivistima izrazio je glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić.

Radionica „Kritičko mišljenje i medijska pismenost“ ima za cilj educirati mlade ljude za kritičko razmišljanje i kreativno stvaranje široke palete vještina uz korištenje slika, jezika i zvuka. Budući da komunikacijske tehnologije preoblikuju društvo i utiču na razumijevanje nas samih, naše zajednice i naših različitih kultura, kritičko mišljenje i medijska pismenost je važna vještina za život u 21. stoljeću.

Kroz izvedbu radionice mladim ljudima se daje podrška da postanu svjesni da u svijetu postoje pogledi i iskustva koja nisu kao njihova vlastita.

Facilitatori radionice su bili mr. Sumedin-ef. Kobilica i Ahmed-ef. Hrustić.