U četvrtak, 09. jula 2020. godine, muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević prisustvovao je programu obilježavanja godišnjice otvaranja džamije u Vukovu, Medžlis Islamske zajednice Tešanj.

Program je započeo učenjem Kuran-i Kerima a nakon uvodne riječi imama Mirnes ef. Alića obratio se i glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj, mr. Fuad ef. Omerbašić koji je u svom obraćanju pohvalio džematlije džemata Vukovo na organizaciji i poštivanju preventivnih i epidemioloških mjera, ali istakao i to da je džemat Vukovo jedan od džemata u Medžlisu IZ Tešanj koji svake godine prikupi najviše zekata i sadekatu-l-fitra.

Nakon obraćanja glavnog imama, džematlijama se obratio i predavanje održao muftija zenički koji je između ostalog istakao da su džamije srčika našeg identiteta. S obzirom da su ovo dani obilježavanja 25. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici, muftija je podsjetio prisutne na našu obavezu da govorimo o Srebrenici, te da je Srebrenica simbol višestoljetnog stradanja Bošnjaka.