Zenica, 7. juli 2020. godine; Danas je u Muftijstvu zeničkom održana sjednica Organizacionog odbora Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2020.”.

Sjednici kojom je predsjedavao predsjednik Organizacionog odbora hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, muftija zenički, prisustvovali su mr. Jakub ef. Salkica (pododbor za vjerska pitanja), gosp. Muhamed Begagić (pododbor za sport), gosp. Mirza Husetić (pododbor za kulturu), gosp. Haso Karalić, gosp. Senad Pašalić (pododbor za tehnička pitanja) i Edin ef. Kavazović, sekretar Organizacionog odbora.

Nakon upoznavanja sa prijedlogom programa ovogodišnje Manifestacije ”Lastavica 2020”, Organizacioni odbor usvojio je plan aktivnosti koje će biti poduzete u narednom periodu, a u cilju što uspješnijeg organiziranja Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica 2020.”, uz napomenu da će broj programskih sadržaja u odnosu na prethodne godine biti značajno reduciran, te da će sve aktivnosti u okviru manifestacije biti realizirane uz poštivanje epidemioloških mjera.

Aktivnosti u okviru Manifestacije ”Lastavica 2020.” bit će realizirane u periodu od 24. jula do 2. augusta. Centralni program je u nedjelju 2. augusta 2020. godine.