Zenica – 23. april 2020. godine – Muftija zenički hafiz dr. Mevludin ef. Dizdarević uputio je danas ramazansku poruku muslimanima na području Muftiluka zeničkog, u kojoj stoji:

„Život se nikada ne ponavlja. On je uvijek nov i drugačiji. Tako i ramazan koji dočekujemo večeras jeste neponovljiv i drugačiji od svih ranijih. Nema sumnje, dočekivali smo ramazane i u ljepšim i u težim okolnostima, ali je uvijek na naše duše ostavljao blagotvoran učinak. U svim tim okolnostima znali smo se prilagoditi i iskoristiti sve blagodeti i duhovnu energiju koju ramazan sa sobom kao uzdarje nosi.  Ramazan koji je pred nama pamtiti ćemo po pandemiji i svim izazovima koje ona sa sobom donosi.

Ovih dana, zajedno sa opakim virusom, poput pandemije širi se i globalni strah. Strah nas je za život i zdravlje naših bližnjih, za radna mjesta, za plaće kojim osiguravamo somun na soframa za naše porodice. Međutim, treba znati da je za vjernika svojevrsna iluzija mogućnost života u sigurnosti bez vjere u dragog Boga. Kur'an nas poučava da je Allah dž.š. taj koji nas hrani i od straha brani. Stoga mi se ramazan čini dobrom prilikom da promjenom odnosa spram Allaha dž.š. i taj sveprisutni osjećaj straha odmijenimo sigurnošću i nadom. Drugačije kazano, ako nam Allah dž.š. bude na prvom mjestu sve drugo će doći na pravo mjesto. S tom željom u srcu, u ime Muftijstva zeničkog svim muslimanima čestitam dolazak mubarek ramazana.

Ramazan  šerif mubarek olsun.“