Zenica, 23. 04. 2020. – U okviru predramazanskih aktivnosti muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević danas je u džematu Stranjani kod Zenice, zajedno sa mjesnim imamom Reuf ef. Ibreljićem, posjetio Smailu Kovač, majku šehida Armin ef. Kovača.

Muftija Dizdarević istakao je da je cilj posjete pored čestitanja dolaska mubarek ramazana ponovno skretanje pažnje na brojne šehide, imame i svršenike medresa koji su dali svoje živote za odbranu Bosne i Hercegovine. Njihova žrtva jeste emanet koji ne smijemo prokockati sebičnošću, nebrigom i neodgovornošću.  

Tom prilikom, muftija Dizdarević uručio je majci Smaili simboličnu ramazansku hediju, kao i novčanu pomoć koju je obezbijedio Ured za društvenu brigu Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ova novčana pomoć isplaćuje se iz Fonda Bejtu-l-mal porodicama imama šehida početkom svake kalendarske godine i dio je redovnih projekata pomoći socijalno ugroženim kategorijama društva koje Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini realizira putem Ureda za društvenu brigu.

Početkom agresije na Bosnu i Hercegovinu Armin ef. Kovač bio je učenik Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu. Medresanske udžbenike i sveske zamijenili su oružje i uniforma, njegove školske kolege postali su kolege saborci, a medresansku sigurnost zamijenila je neizvjesnost borbenih linija. Poginuo je kao pripadnik Armije Republike Bosne i Hercegovine 1993. godine u borbama kod Ilijaša.