U subotu 05. juna 2021. godine, u džamiji džemata Brijesnica Velika u Doboju, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Abdurahmana Hadžića.

U prisustvu hafiza, profesora i imama, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam džemata hafiz Zajim ef. Šiljić, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je muftija Dizdarević, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici i muhaffizu.

Hafisku dovu proučio je hafiz Omer ef. Zulić, muhaffiz hafiza Abdurahmana Hadžića.

Hafiz Abdurahman Hadžić, sin Selmira i Edine,  rođen 11. decembra 2000. godine u Medini. Završio je osnovnu školu Brijesnica u Brijesnici Velikoj kao odličan učenik. Mekteb je pohađao kod hfz. Zajima Šiljića. Na mektebskim takmičenjima tri godine osvajao je prva mjesta u kategoriji kiraet na nivou medžlisa te ostvarivao zapažene rezultate na nivou muftijstva. 2016. godine upisuje Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu. Tada započinje sa učenjem hifza kod profesora kiraeta hafiza Omera Zulića. U medresi je bio uključen u brojne sekcije i takmičenja gdje je ostvario značajne rezultate, a neki od njih su:

  • 2. ekipno mjesto na takmičenju iz arapskoga jezika za učenike medresa
  • 3. mjesto na finalnom školskom takmičenju u tilavetu
  • obnašao je funkciju predsjednika Udruženja učenika Gazi Husrev-beg
  • učešće na brojnim takmičenjima iz hifza na državnom nivou u Sarajevu i Tešnju

U trećem razredu Medrese počinje sa intenzivnijim pamćenjem Kur'ana, te hifz završava početkom 2020. godine nakon čega su uslijedile intenzivne pripreme za izlazak pred Komisiju. 16. novembra 2020. godine uspješno je položio hifz pred Komisijom rijaseta IZ u BiH. Njegov muhaffiz je hafiz Omer Zulić kojem je Abdurahman sedmi kandidat kojeg je izveo do časne titule hafiza, a četvrti kandidat u 2020. godini. Gazi Husrev-begovu medresu završio je 2020. godine kao super-odličan učenik. Trenutno je student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, odsjek islamske teologije.