Delegacija Muftijstva tuzlanskog predvođena muftijom mr. Vahid ef. Fazlovićem boravila je u četvrtak 03. juna 2021. godine u posjeti Muftijstvu zeničkom i muftiji hfz. dr. Mevludinu ef. Dizdareviću.

Zajedno sa muftijom delegaciju Muftijstva tuzlanskog činili su: dr. Ahmet Hatunić, direktor Behram-begove medrese u Tuzli, dr. Šefko Sulejmanović, direktor Instituta za društvena i religijska istraživanja i dr. Mensur ef. Husić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva tuzlanskog.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i prof. dr. Muharem Adilović, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

Tokom prijema koji je muftija Dizdarević upriličio za goste razgovarano je o misiji i radu muftijstava, kao i o novim vidovima saradnje Muftijstva tuzlanskog i Muftijstva zeničkog.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti, ističući zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje između ova dva muftijstva.

Nakon prijema u muftijstvu, delegacija je posjetila gradilište Islamskog centra u Zenici, tom prilikom, muftija Dizdarević upoznao je muftiju Fazlovića o dinamici radova kao i sadržajima planiranim u okviru Islamskog centra.

Gosti su posjetili i Islamski pedagoški fakultet u Zenici, gdje su domaćini bili dekan Fakulteta prof. dr. Muharem Adilović, prof. dr. Izet Pehlić, prodekan za naučnoistraživački rad i gosp. Hasan Mucić, sekretar Fakulteta.

Sadržajan protokol posjete delegacije muftijstva tuzlanskog završen je svečanim ručkom i susretom sa predstavnicima političkog i društvenog miljea Zeničko-dobojskog kantona.