U subotu 05. februara 2022. godine održane su redovne godišnje skupštine medžlisa Islamske zajednice Zavidovići i Žepče.

Sjednicama skupština prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, glavni imam Medžlisa IZ Zavidovići Izet-ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Žepče Džafer-ef. Gračić, kao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva Edin-ef. Kavazović.

U svojim obraćanjima muftija zenički zahvalio se članovima skupština na usvajanju godišnjih izvještaja i saglasnosti na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju, te uputio konkretne prijedloge i smjernice za unaprijeđenje rada medžlisa Islamske zajednice.

Također, muftija je između ostaloga, istakao: „Budimo svjesni, draga braćo, da je institucija Islamske zajednice nama farz. Nama je farz čuvati Islamsku zajednicu, čuvati njene simbole, čuvati njenu autentičnost, jer Islamska zajednica je jedina institucija koja okuplja Bošnjake na svjetskom nivou.“

Na sjednicama skupština usvojeni su godišnji izvještaji o radu izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice za 2021. godinu sa općim smjernicama za rad u 2022. godini.

Također, članovi skupština su dali saglasnost na Izvještaj o materijalno-finansijskom poslovanju za period januar-decembar 2021. godine, završni račun za 2021. godinu i plan prihoda i rashoda za 2022. godinu.

U svečanom dijelu sjednica dodijeljena su priznanja najboljim predsjednicima i blagajnicima džematskih odbora za proteklu godinu, kao i najboljem muallimu u mektebskoj 2020/2021. godini.