U nedjelju 15. septembra 2019. godine, u džamiji džemata Medakovo u Tešnju, održana je hafiska dova povodom uspješnog završetka hifza Rasima Ibrahimkadića iz Tešnja.

U prisustvu 12 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam Samed ef. Sinanović, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu hafizu uručio je hfz. Mirnes ef. Spahić, izaslanik Reisu-l-uleme, čestitajući hafizu, njegovoj porodici, muhafizu, Medžlisu i Muftijstvu.

Rasim Ibrahimkadić je sin Muharemov i Sabinin iz Medakova. Rođen 11. 10. 1993. godine u Tešnju. Osnovnu školu završio je u Medakovu, a srednju elektrotehničku 2012. godine u Tešnju. Trenutno je nezaposlen. Od decembra 2016. godine do maja 2019. godine proučio je  hifz pred muhafizom hafizom Ahmed ef. Bukvićem, imamom Hamzibegove džamije u Tešnju. Hafiz Rasim je 21 poslijeratni tešanjski hafiz.