Zenica 02. 06. 2020.; Delegacija Muftijstva zeničkog na čelu sa muftijom hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarevićem danas je boravila u posjeti profesoru Mahmutu Karaliću u njegovoj porodičnoj kući u Zenici.

Zajedno sa muftijom profesora Karalića, koji se oporavlja od operacije kojoj je bio podvrgnut zbog zdravstvenih problema, posjetili su dr. Ejub ef. Dautović, savjetnik reisu-l-uleme, mr. Enes ef. Beganović, predsjednik OO Ilmijje Zenica, mr. Mirnes Kovač, Mirnes Arnaut i Edin Kavazović.

Profesor Karalić zahvalio se musafirima na posjeti, ističući da, pored toga što je na bosanski jezik preveo najvažnije hadiske zbirke, svojim najvećim dostignućem u naučnoj karijeri smatra činjenicu da je kod velikog broja svojih učenika medrese kojima je predavao Hadis, među kojima je i muftija Dizdarević, probudio ljubav za hadisom i želju za izučavanjem ove značajne naučne discipline.

Muftija Dizdarević profesoru Karaliću prenio je selame reisu-l-uleme dr. Husein ef. Kavazovića, zaželio mu brz oporavak, kako bi nastavio svoj rad na hadisu i prevodilački angažman.