U petak, 12. januara 2024. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u pratnji glavnog imama Medžlisa IZ Zenica mr. Sumedin-ef. Kobilice posjetio je selo Ljubetovo, koje se 30. decembra našlo u epicentru zemljotresa koji je načinio značajnu štetu na stambenim objektima.

Predsjednik MZ Vranduk, kojem pripada selo Ljubetovo, gosp. Zehrudin Ibrahimagić, upoznao je muftiju zeničkog o stanju nakon zemljotresa i pričinjenoj materijalnoj šteti, istakavši da su mještani zadovoljni brzom reakcijom i spremnosti da se pomogne onima koji su pretrpili materijalnu štetu na svojim domovima. Posebno, kao pozitivan primjer, istakao je pomoć drugih mjesnih zajednica koje su u prvim momentima nakon zemljotresa ponudile svoju pomoć i podršku mještanima Ljubetova.

Nakon razgovora sa mještanima Ljubetova, imam džemata Vranduk Ramiz ef. Redžić zahvalio se muftiji i glavnom imamu na posjeti i podršci.

Muftija zenički je nakon Ljubetova posjetio i džemat Donja Vraca, gdje je od posljedica zemljotresa oštećena mjesna džamija. Muftija Dizdarević je ovom prilikom klanjao džumu i održao hutbu u džamiji u kojoj su već pokrenuti radovi na sanaciji štete.

U svojoj hutbi muftija zenički, govoreći o iskušenjima, istakao je da vjernik treba da sva iskušenja stameno podnosi i da biti vjernik znači biti svjetan da u svakom iskušenju pokazujemo svoju vjeru i svoj karakter.

Muftija Dizdarević pohvalio je džematlije ovog džemata koji su se samostalno organizirali oko sanacije džamije nakon zemljotresa, a nakon džuma namaza imam džemata Donja Vraca Avdo ef. Kozlić upoznao je muftiju i glavnog imama sa oštećenjima na džamiji.