U petak 01. 11. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević posjetio je Medžlis IZ Zavidovići. Tom prilikom, muftija je u pratnji glavnog imama Izet ef. Čamdžića prisustvovao seminaru za imame ovoga Medžlisa, a nakon seminara muftija je održao predavanje u okviru redovne mjesečne tribine u Gradskoj džamiji u Zavidovićima, koju Medžlis Islamske zajednice Zavidovići organizira već petnaest godina.

Obraćajući se imamima na seminaru, muftija je, između ostalog, govorio o historijatu uleme, autoritetu i imidžu imama, ključnim faktorima uspješnog muallimskog rada, procesu stalnog učenja i prilagođavanja, te o važnosti kvalitetnog pripremanja hutbe.

Predavanjem o temi ”Kako razumjeti Božijeg poslanika, a.s.” muftija je otvorio ciklus tribina u Gradskoj džamiji koje Medžlis IZ Zavidovići organizira od mjeseca novembra do mjeseca aprila naredne godine. Obraćajući se prisutnim, muftija je, između ostaloga, istakao neka pogrešna razumijevanja Poslanikove, a.s., tradicije, koja je preduvjet razumijevanja islama.