Maglaj, 19. januar 2024. godine; U okviru redovnih aktivnosti muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević danas je posjetio Medžlis Islamske zajednice Maglaj i tom prilikom održao hutbu i klanjao džuma-namaz u džematu Moševac.

Muftija Dizdarević u hutbi je, između ostaloga, istakao:”Kao narod koji živi na ovoj historijskoj vjetrometini moramo pokazati više mudrosti, više razuma, više svijesti o posljedicama našeg djela i naših djela. Više se rukovoditi razumom i prije svakog čina postaviti pitanje da li će od toga biti više koristi ili štete za mene lično i za zajednicu u kojoj živim i koju predstavljam. Dakle, potrebno je prvo gledati koje su posljedice nekog čina, a tek onda šta uraditi i kako ga uraditi. Ili kako je rekao r. Kardavi – prihvatiti takav moralni pristup da je dobro i moralno ono djelo koje ima dobre posljedice, a da je nemoralno ono djelo koje ima loše posljedice.”

Nakon džuma-namaza muftija Dizdarević susreo se sa glavnim imamom mr. Nevres-ef. Hodžićem koji je muftiju upoznao o stanju vjerskog života i aktivnostima na području Medžlisa Islamske zajednice Maglaj.