Centralna mevludska svečanost u povodu obilježavanja 12. rebi'u-l-evvela za područje Medžlisa IZ-e Zavidovići upriličena je večeras u Gradskoj džamiji u Zavidovićima.

Veliki broj vjernika prisustvovao je programu koji njeguje višestoljetnu tradiciju Bošnjaka da na svom bosanskom jeziku u stihu govore o rođenju, poslanstvu i životu najodabranijeg Poslanika, a. s. Mevludski program izveli su imami Medžlisa IZ Zavidovići.

Na samom početku prisutnima se obratio glavni imam Izet-ef. Čamdžić koji je izrazio svoju radost ovim svečanim povodom, te je uputio savjet svima da razmišljaju i spominju Božijeg Poslanika, a. s., slijedeći njegova djela.

„Nas je tu okupila ljubav prema Poslaniku“, kazao je glavni imam Izet-ef. Čamdžić, a potom vjernike podsjetio i podstaknuo ih da razmišljaju o blagodati šefa'ata Muhammeda, a. s.

Gost predavač tokom centralne mevludske svečanosti bio je muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević.

Muftija zenički u svom obraćanju prisutnima je kazao: „Nema puta do Poslanika mimo ljubavi, a to su i ashabi radili, slijedili su ga jer su ga voljeli, a i nas je tu dovela temeljna emocija prema Poslaniku, a to je ljubav.“

Na večerašnjoj manifestaciji, a u povodu Dana medžlisa IZ Zavidovići dodijeljena su posebna priznanja Sulejman-ef. Efendiću i hadži Ismetu Bošnjakoviću.

Dovu na kraju današnjeg, bogatog, programa proučio je Sulejman-ef. Efendić.