Glavni imam Bajro ef. Džafić i Predsjednik IO MIZ Doboj Mirsad Husaković upriličili su prijem za nove mlade hafize sa područja MIZ Doboj, Hadžić Abdurahmana (džemat Brijesnica Velika) i Ahmetović Muhameda (džemat Škrebe) te im uputili najiskrenije čestitke na postignutom uspjehu.

Ovom prilikom razgovarano je o njihovim putevima do sticanja titule hafiza kao i o organizaciji hafiske dove koja će se upriličiti u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom, poštivajući preporuke i propise kako nadležnih državnih organa tako i odluke nadležnih organa IZ u BiH.

Glavni imam i Predsjednik IO su, na kraju, uručili i prigodne novčane hedije mladim hafizima sa željom da svojim radom i trudom budu primjer svojim vršnjacima i da budu od koristi društvu i Zajednici.

Hfz. Hadžić Abdurahman (Selmin i Edina) rođen je 11. 12. 2000.godine. Trenutno je student I. godine Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je položio 16. 11. 2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BIH. Hfz. Ahmetović Muhamed (Hajrudin i Enisa) rođen je 10. 08. 2000. godine. Trenutno je učenik IV. razreda Behram-begove medrese u Tuzli. Hifz je položio 21. 09. 2020.godine pred Komisijom Rijaseta IZ u BiH.