U nedjelju, 30. 05. 2021. godine, u džematu Mravići, Medžlis Islamske zajednice Doboj, poslije podne-namaza, uz učenje mevluda i prigodan program, ispraćen je u penziju Sabit ef. Šiljić, dugogodišnji imam ovog džemata.

Mevludskom programu prisustvovao je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, bivši muftija banjalučki Edhem ef. Čamdžić, glavni imam Medžlisa IZ Doboj Ibrahim ef. Halilović, pomoćnik glavnog imama Medžlisa IZ Doboj mr. Bajro ef. Džafić, glavni imami, kolege imami, te džematlije i prijatelji.

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom obraćanju zahvalio se Sabit ef. Šiljiću na njegovom plodonosnom i vrijednom zalaganju tokom imamskog službovanja zaželivši mu mnogo zdravlja i dug vijek. 

Sabit efendija bio je na čelu nekoliko vjerskih i humanitarnih organizacija, 111 puta darivao krv, učesnik odbrambenog rata od prvog dana i nosilac vojnog priznanja Srebreni štit i niza drugih civilnih priznanja. Ono što će ostati zapamćeno kada je riječ o Sabit efendiji je i to da su džematlije džemata Mravići sagradile kuću sve u želji da Sabit efendija i nakon penzije ostane sa njima.

Na kraju svečanog programa, uručeni su prigodni pokloni u znak zahvalnosti od strane Muftijstva zeničkog, Medžlisa IZ Doboj, džematskog odbora Mravići kao i niz drugih prigodnih pojedinačnih poklona koje su Sabit ef. Šiljiću uručile mnogobrojne džematlije i prijatelji.