U utorak 19. maja 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je  direktora Kantonalne uprave civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona gosp. Džavida Aličića.

Na sastanku, između ostaloga, razgovarano je o realizaciji vjerskog života na području Muftijstva zeničkog tokom pandemije koronavirusa, kao i aktivnostima koje je KUCZ ZDK provodila i koje trenutno provodi na sprječavanju širenja pandemije.

Tom prilikom, direktor KUCZ ZDK uručio je Muftijstvu zeničkom donaciju većih količina zaštitnih maski koje će biti dostavljenje medžlisima Islamske zajednice na području Muftiluka zeničkog.

Muftija Dizdarević zahvalio se direktoru Aličiću na ovoj vrijednoj donaciji ističući opredijeljenost Islamske zajednice da i u narednom periodu preduzme sve potrebne aktivnosti na prevenciji širenja pandemije.

Direktor Aličić čestitao je muftiji zeničkom na odgovornosti koju je Islamska zajednica iskazala tokom trajanja pandemije koronavirusa, donoseći brojne mjere i preporuke svojim službenicima i džematlijama koje su značajno pomogle u sprječavanju njenog širenja.