U ponedjeljak 25. aprila 2022. godine u Hotelu Zenica u Zenici organiziran je 22. tradicionalni iftar za privrednike Muftiluka zeničkog. Pored privrednika, iftaru su prisustvovali i predstavnici vjerske, akademske, političke i kulturne zajednice.

Domaćin iftara, kojem se odazvao veliki broj zvanica, pored muftije zeničkog hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarevića, bio je h. Besim Begić, vlasnik firme Almy-Transport d.o.o.

Iftar za privrednike Muftijstvo zeničko u saradnji sa porodicom Begić organizira već 22 godine. U ime porodice Begić riječi dobrodošlice musafirima uputio je h. Besim Begić, a prisutnima se obratio i muftija zenički koji je u svom obraćanju istakao značaj onoga što naši privrednici rade, te ih pozvao da i dalje nastave ulagati u proizvodnju i privredu naše domovine.

Također, muftija je u svojoj besjedi, između ostaloga, istakao: „Držim da je vrijeme da svi kod sebe razvijamo tri dragocjena svojstva: optimizam, patriotizam i institucionalnu kulturu. Optimizam nam treba, jer ljudi u beznađu odustaju od svojih ciljeva i prestaju se boriti. Gazali je rekao: „Dvije stvari su opasnost, samoopčinjenost i beznađe“. I jedna i druga nas sputavaju od čina i djelovanja. Patriotizam nam treba, jer je država okvir koji omogućava opstanak i vjere i naroda. I treba nam lojalnost spram institucija a ne ljudi.“