Zenica 14. 9. 2021. godine; U okviru redovnih aktivnosti danas je muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio trojicu uglednih intelektualaca.

Prijemu su pored muftije zeničkog prisustvovali: mr. sci. Avdo Hebib, predsjednik Suda časti Vijeća Kongresa bošnjačkih intelektualaca, akademik prof. dr. Džemal Najetović dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku, prof. dr. Osman Jašarević, vanredni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Travniku.

Gospodin Avdo Hebib kao predsjednik Udruženja bosanskohercegovačko–palestinskog prijateljstva ovom prilikom uručio je muftiji Dizdareviću nekoliko knjiga u izdanju Udruženja BPP, te se zahvalio na prijemu.

Prijem je realiziran u okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog.