Žepče, 22.11.2021. godine; Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Žepče u okviru manifestacije “Dani šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka” upriličila je sinoć u Domu kulture u Žepču javnu tribinu na temu “Književno i životno djelo šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka”.

Na tribini su iz ugla vjere i književnosti o Ilhamiji i njegovom stvaralaštvu govorili doc. dr. Dženan Kos iz BZK “Preporod” BiH koji je ujedno i koordinator manifestacije, prof. dr. Alen Kalajdžija sa Instituta za jezik Univerziteta u Sarajevu i muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef Dizdarević.

“Nema budućnosti narod koji se ne prisjeća svojih velikana, a Abdulvehab Ilhamija je sigurno jedan od najvećih Žepčaka” – kazao je muftija Dizdarević poručivši da od Ilhamije možemo crpiti inspiraciju za svako daljnje djelovanje.

Na samom početku, publici je prikazan dokumentarni film “Tarih o Ilhamiji” TV Sarajevo, a na kraju večeri, predsjednik BZK “Preporod” Žepče Rusmir Agić pozvao je sve prisutne da mu se pridruže i na idućoj manifestaciji, izložbi pod nazivom “Stara Bosna” Galerije Preporod Zenica i promociji knjige “Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj” autora Haruna Hodžića koje su najavljene u srijedu 24.11.2021. godine, u Domu kulture s kojima se nastavlja obilježavanje 200 godina od smrti šejha Abdulvehaba Ilhamije Žepčaka.

(zepce.live)