Zenica 27. 4. 2023. godine; U okviru redovnih aktivnosti danas je muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio gosp. Selvedina Kurtalića, diplomiranog defektologa-oligofrenologa, osnivača defektološkog savjetovališta LANCOM u Zenici.

Gosp. Kurtalić se zahvalio muftiji zeničkom na prijemu, te istakao da specijalizirano defektološko savjetovalište LANCOM u sklopu svoje djelatnosti pruža individualne i grupne edukacijsko-rehabilitacijske postupke za djecu s poteškoćama u razvoju ili djecu s rizikom za nastanak razvojnih teškoća.

Muftija je u razgovoru iskazao punu podršku za njihov rad, te je izrazio zahvalnost na tome što ovo defektološko savjetovalište koristi našem gradu i našoj zajednici.

Prijem je realiziran u okviru aktivnosti ”Kahva sa muftijom”, kojoj je cilj savjetovanje, konsultacije, razgovor i razmjena mišljenja o važnim pitanjima za Islamsku zajednicu, muslimane i društvo uopće, sa eminentnim ljudima iz vjerskog, obrazovnog, kulturnog, političkog, privrednog i društvenog miljea Zenice i Muftiluka zeničkog.