U srijedu 05. juna 2024. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević organizirao je prijem za muallime, vjeroučitelje i takmičare koji su predstavljali Muftijstvo zeničko na finalnim takmičenjima iz mektebske pouke i Islamske vjeronauke na nivou Rijaseta Islamske zajednice u BiH, na kojem je Muftijstvo zeničko u mektebskom takmičenju osvojilo prvo ekipno mjesto, a u takmičenju iz Islamske vjeronauke treće ekipno mjesto.

Prijemu su prisustvovali muallimi i vjeroučitelji: Amar ef. Bedaković (Tešanj), Asmira Garić (Tešanj), Bajro Roša (Tešanj), Salih ef. Kamerić (Žepče), Senad Hodžić (Žepče), Munevera Ridžal (Žepče), Emir ef. Bečić (Zavidovići), Maida Mujkić (Zavidovići), Meliha Ramović (Zenica), Midheta Heco (Zenica) i Muris Ribo (Zenica).

Takmičari i takmičarke iz mektebske pouke i Islamske vjeronauke koji su predstavljali Muftijstvo zeničko bili su: Abdullah Sinanović (Tešanj), Rania Sinanović (Tešanj), Amar Halilović (Tešanj), Nedžma Ibrahimović (Tešanj), Zerina Zgrčo (Žepče), Lejla Čamo (Žepče), Medina Memčić (Žepče), Isa Osmić (Zavidovići), Emela Bajramović (Zavidovići), Emela Kasapović (Zenica), Rania Tatarević (Zenica) i Irma Đulić (Zenica).

Također, prijemu u Uredu muftije prisustvovali su glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Tešanj mr. Fuad-ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Žepče Džafer-ef. Gračić i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović.

Muftija zenički, između ostaloga, čestitao je muallimima, nastavnicima i takmičarima na osvojenim mjestima i postignutim rezultatima, ističući značaj mektebske pouke i Islamske vjeronauke u misiji Islamske zajednice.

Na kraju, muftija zenički je takmičarima, muallimima i vjeroučiteljima dodijelio prigodne nagrade i poklone. Nakon prijema u Muftijstvu, prisutni su posjetili Islamski centar “Sultan Ahmed Zenica”.