U četvrtak 25. maja 2023. godine, muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević posjetio je generalnog direktora kompanije “ArcelorMittal” Zenica gosp. Nikhil Mehta.

U pratnji muftije zeničkog bili su predsjednik Medžlisa Zenica Besim Begić, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović, Hasan-ef. Pašalić, tehnički sekretar Muftijstva i Kasim Begić, privrednik.

Muftija zenički zahvalio se generalnom direktoru na gostoprimstvu, upoznao ga o aktivnostima Muftijstva zeničkog, te iskazao zadovoljstvo što Arcelor Mittal zapošljava na hiljade naših građana.

– Svako ko doprinosi da naš narod živi bolje i ljepše, on doprinosi na neki način i vjerskom životu. Najbolje djelo danas je zaposliti mladića ili djevojku kako bi osnovali svoju porodicu i imali mogućnost da u svojoj zemlji grade svoju budućnost. – istakao je muftija Dizdarević.

Generalni direktor Mehta istakao je da je povezanost ljudi koji rade u Arcelor Mittalu sa ovom kompanijom izuzetno jaka, te da se konstantno radi na tome da radnici budu što zadovoljniji.