U subotu, 20. maja 2023. godine u Centru za islamsko obrazovanje u Matuzićima (Medžlis Islamske zajednice Doboj) održano je takmičenje u hifzu Amme džuza za djecu školskog uzrasta sa područja muftiluka zeničkog. Takmičenju je pristupilo oko 20 učesnika sa područja Muftiluka i to iz Doboja, Doboj Juga, Doboj Istoka, Tešnja, Maglaja, Zavidovića i Zenice.

Na samom početku takmičarima i roditeljima obratio se Ibrahim-ef. Halilović, glavni imam Medžlisa IZ Doboj koji je poželio takmičarima uspjeh i proglasio takmičenje otvorenim.

Takmičenju je prisustvovao i muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević koji je čestitao takmičarima na postignutim rezultatima, kao i njihovim roditeljima. Istaknuo je važnost Kur'ana kao i koristi njegovog učenja. Također je istaknuo da će učenje Kur'ana pomoći čovjeku da prebrodi sva iskušenja sa kojima se budu susretali u svom životu, jer će im on dati odgovore na mnoga pitanja.

Muftija zenički potcrtao je važnost institucije i institucionalnog poučavanja Kur'anu od sufare u mektebima do akademskih naučnih krugova u kojima se izučava Kur'an.

Nakon finalnog dijela uslijedilo je proglašenja pobjednika;
1. mjesto osvojila je najmlađa takmičarka (7 godina) Aiša Podžić iz Zenice
2. mjesto osvojio je Benjamin Hodžić iz Doboj Juga
3. mjesto osvojio je Ishak Halilović iz Tešnja
4. mjesto osvojio je Ahmetović Abdurahman iz Doboj Istoka
5. mjesto osvojio je Muhammed Mehinović iz Tešnja.

Takmičarima su uručene zahvalnice, a muftija zenički je najuspješnijim dodijelio diplome kao i novčane nagrade.