U subotu 17. augusta 2019. godine svečano je otvorena džamija u džematu Marica, Medžlis Islamske zajednice Teslić.

Pored velikog broja vjernika, svečanosti otvorenja prisustvovali su izaslanik Reisu-l-uleme muftija vojni Hadis ef. Pašalić, izaslanik muftije zeničkog Edin ef. Kavazović, zamjenik gl. imama Džemail ef. Hodžić, predsjednik Medžlisa gosp. Šaban Sivić, župnik Župe Sv. Josipa Ivan Ravlić, ministar civilnih poslova države BiH gosp. Adil Osmanović, načelnik Općine Teslić gosp. Milan Miličević i načelnik Općine Tešanj gosp. Suad Huskić.

Izaslanik Reisu-l-uleme muftija Hadis ef. Pašalić u svom obraćanju, između ostaloga, istakao je važnost prepoznavanja značaja izgradnje džamija, kao i važnost isticanja činjenice da je Bosna oduvijek bila zemlja vakifa, te da su Bošnjaci uvijek bili graditelji, a ne rušitelji.

Džemat Marica udaljen je od Teslića oko 17 km. Trenutno u selu živi 21 domaćinstvo, a većina stanovništva raseljena je širom Evrope. Prva džamija u Marici izgrađena je 1938. godine, kao jedna od prve tri džamije na području Teslića, a 1987. godine otvorena je nova džamija koja je porušena u toku rata. U izgradnju džamije, koja je podignuta na temeljima porušene, utrošeno je više od 250 hiljada KM. Većinu sredstava za izgradnju ove džamije donirale su džematlije ovoga džemata.