Hafiska dova Nailu Salkanoviću, učeniku osmog razreda osnovne škole, proučena je u subotu 24. jula 2021. godine u džematu Medakovo, Medžlis Islamske zajednice Tešanj. 

U prisustvu tešanjskih hafiza, imama i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je imam Samed ef. Sinanović, a prisutnima su se obratili i glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić i izaslanik reisu-l-uleme – muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

Prisutni hafizi proučili su kraće odlomke iz Kur’ana, a potom je hafiz Nail proučio posljednje sure iz Kur’ana, dok je dovu proučio njegov muhafiz hfz. Almir ef. Salkanović.

U ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu mladom hafizu uručio je hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, čestitajući njemu, njegovom muhafizu, kao i Medžlisu Islamske zajednice Tešanj.

Hafiz Nail Salkanović je sin Suadov i Esmirin iz Medakova, rođen 14. 1. 2007. godine u Tešnju. Odličan je učenik 8. razreda osnovne škole u Medakovu.

Hifz je proučio pred muhafizom hafizom Almir ef. Salkanovićem prof., imamom džemata Ljetinić, kao prvi kandidat koji je pred njim proučio hifz.

Hafiz Nail je polagao hifz pred komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH u sastavu: Kurra hafiz dr. Dževad ef. Šošić, hafiz dr. Dževad ef. Hrvačić, hafiz dr. Muhamed ef. Čajlaković i hafiz dr. Abdulaziz ef. Drkić na Fakultetu Islamskih nauka u Sarajevu učeći po dva džuza dnevno.