U ponedjeljak 21. decembra 2020. godine, u Zenici je održana 9. redovna sjednica Savjeta za vjerska pitanja Muftijstva zeničkog, kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević.

Na sjednici, kojoj su prisustvovali glavni imami medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog, rukovodioci službi Muftijstva i dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici, razmatrana su pitanja mektebske pouke i vjeronauke u mektebskoj/školskoj 2020/2021. godini, prijedlozi protokola i uputstva za šerijatsko vjenčanje i dženazu, plan rada Muftijstva zeničkog za 2021. godinu, kao i ostala aktualna pitanja iz domena rada Muftijstva zeničkog.

Konstatovano je da se pouka u mektebima i nastava na Islamskoj vjeronauci odvija bez većih poteškoća i u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama. Također, Savjet je usvojio jedinstven termin zimskog raspusta koji će trajati od 01. do 15. januara 2020. godine.

Savjet je usvojio i zaključke kojim su definirane aktivnosti u okviru prikupljanja digitalnih sadržaja za potrebe edukativne platforme Mektebonline.