U subotu, 31. jula 2021. godine u Hamzibegovoj džamiji (Medžlis IZ-e Tešanj), održana je hafiska dova i u hafiza Kur’ana Časnog promoviran novi tešanjski hafiz Adil Hadžić.

U prisustvu tešanjskih hafiza, imama i džematlija, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa IZ Tešanj mr. Fuad ef. Omerbašić, a nakon proučenih odlomaka iz Kur'ana koje su proučili hafizi, prisutnim vjernicima obratio se i izaslanik reisu-l-uleme – muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, ukazujući na fadilete učenja Kur'ana i vrijednosti koje Kur'an nudi vjerniku u svakodnevnom životu.

U ime reisu-l-uleme i Komisije za polaganje hifza pri Rijasetu Islamske zajednice u BiH diplomu mladom hafizu uručio je hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, čestitajući njemu, njegovom muhafizu, Medžlisu Islamske zajednice Tešanj, kao i Školi Kur'ana Tešanj koju su zajedno pokrenuli Medžlis Tešanj i Udruženje Bošnjaka “Vrijeme–Zeman” Tešanj.

Nakon učenja kratkih sura hafiza Adila, dovu je proučio muhafiz hafiz Ahmed ef. Bukvić imam Hamzibegove džamije u Tešnju i voditelj tešanjske škole Kur’ana kome je hafiz Adil 8 (osmi) kandidat koga izvodi u časno zvanje hafiza Kur’ana.

Hafiz Adil Hadžić je sin Enesov i Besimin, rođen u Tešnju 31.8.1995. godine, gdje i danas živi. Osnovnu i srednju Elektro-tehničku školu završio je u Tešnju, zaposlen je i neoženjen.

Hifz je proučio od 1. maja 2020. godine pred muhafizom hafizom Ahmed ef. Bukvićem, voditeljem škole Kur'ana u Tešnju kao njegov osmi hafiz.

Hifz je položio pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u BiH u sastavu: hafiz Ismet ef. Spahić, hafiz dr. Mensur ef. Malkić, hafiz Haso ef. Popara i hafiz mr. Salih ef. Halilović u periodu od 23. juna zaključno sa 7. julom 2021. godine, učeći po dva džuza dnevno.