U petak 11. decembra 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u okviru redovnih aktivnosti posjetio je Medžlis Islamske zajednice Maglaj.

Tom prilikom, muftija je u pratnji glavnog imama mr. Nevres ef. Hodžića posjetio džemat Kosova  gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz.

Muftija Dizdarević u svojoj hutbi ukazao je na važnost pokazivanja edeba i poštovanja prema starijima, istakavši da se starijim osobama podrazumijevaju ne samo oni koji imaju sijede vlasi, već i oni koji su stariji od nas po zvanju i po znanju.

Nakon džuma namaza uručeno je priznanje dugogodišnjem blagajniku Sulejmanu Husiću za nesebičan doprinos i zalaganje u razvoju džemata Kosova. Priznanje ispred Medžlisa IZ Maglaj i džemata Kosova uručio je muftija Dizdarević.

Muftija zenički sa glavnim imamom medžlisa Maglaj i mjesnim imamom Ramom ef. Halilovićem posjetili su i džamiju u Gornjoj Kosovi koja je sagrađena 1924. godine i spada u jednu od najstarijih okolnih seoskih džamija.

U neformalnom razgovoru sa članovima džematskog odbora i džematlijama, muftija je upoznat o nogometnom klubu “Simm-Bau” iz Kosove, kojeg je predstavio direktor kluba gosp. Mirza Spahić istakavši da je ovaj nogometni klub trenutno visoko rangiran u Prvoj ligi Federacije BiH.

Snimak hutbe muftije Dizdarevića možete pogledati na zvaničnom YouTube kanalu Muftijstva zeničkog na linku: https://www.youtube.com/watch?v=GCmxLyk1FhQ