Delegacija Muftijstva goraždanskog predvođena muftijom Remzijom ef. Pitićem boravila je u petak 18. februara 2022. godine u posjeti Muftijstvu zeničkom i muftiji hfz. dr. Mevludinu ef. Dizdareviću.

Zajedno sa muftijom delegaciju Muftijstva goraždanskog činili su: Refik-ef. Čaušević, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje, te sabornici Emir Oković i Kenan Kanlić.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i mr. Jakub-ef. Salkica, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Zenica, te rukovodioci službi Muftijstva zeničkog Edin-ef. Kavazović i Adnan Husić.

Tokom prijema koji je muftija Dizdarević upriličio za goste razgovarano je o misiji i radu muftijstava, kao i o novim vidovima saradnje Muftijstva goraždanskog i Muftijstva zeničkog.

Muftija zenički zahvalio se na posjeti, ističući zadovoljstvo ostvarenim nivoom saradnje između ova dva muftijstva.

Nakon prijema u muftijstvu, delegacija je posjetila gradilište Islamskog centra u Zenici, tom prilikom, muftija Dizdarević upoznao je muftiju goraždanskog o dinamici radova kao i sadržajima planiranim u okviru Islamskog centra.

U sklopu službene posjete Muftijstvu zeničkom, muftija goraždanski Remzija ef. Pitić održao je hutbu u Ensar džamiji u Zenici.

Sadržajan protokol posjete delegacije muftijstva goraždanskog završen je svečanim ručkom i susretom sa predstavnicima političkog i društvenog miljea Zeničko-dobojskog kantona.