U utorak 26. 11. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević primio je direktoricu Centra za edukaciju i istraživanje „Nahla” g-đu Sehiju Dedović. Susretu koji je upriličen u Uredu muftije u Zenici prisustvovali su i zamjenica direktorice g-đa Azra Ibrahimović i Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva.

Direktorica Dedović mufiju zeničkog upoznala je sa radom, rezultatima, planovima i aktuelnim projektima Nahle, uz napomenu da Nahla ove godine obilježava vrijedan jubilej, 20 godina od osnivanja. Također, direktorica se muftji zahvalila na odluci da se na području Muftiluka zeničkog omogući ženama prisustvo džuma-namazu, a predložila je i inteziviranje saradnje Nahle i Muftijstva zeničkog.

Muftija zenički zahvalio se aktivisticama Nahle na ponuđenoj viziji saradnje sa Muftijstvom zeničkim, iskazao spremnost da učestvuje u zajedničkim projektima, te je naglasio potrebu za otvaranjem prostora i pružanjem prilike ženama da imaju aktivniju ulogu u društvu i Islamskoj zajednici, za ohrabrivanjem žena da preuzmu odgovornost i donose pozitivne promjene u svom okruženju, odnosno da žene pomognu nama, a ne da mi pomažemo ženama.