U okviru redovnih aktivnosti, u petak 22. 10. 2021. godine, muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, sa saradnicima, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Doboj.

Tom prilikom, u prostorijama Medžlisa IZ Doboj, muftija Dizdarević održao je radni sastanak sa glavnim imamom Ibrahimom ef. Halilovićem, pomoćnikom glavnog imama mr. Bajrom ef. Džafićem i dobojskim imamima.

Razgovaralo se o redovnim temama bitnim za rad Islamske zajednice. Pored toga, na sastanku je razgovarano i o trenutnoj društvenoj i političkoj situaciji i stanju muslimana Bošnjaka u manjem BH entitetu.

Muftija Dizdarević pohvalio je rad glavnog imama kao i svih imama u Doboju, te izrazio nadu da će, uz Božiju pomoć, djelovanje Islamske zajednice u budućnostu biti još snažnije.

Muftija je u svom obraćanju istakao važnost jačanja vjerskih, političkih i državnih autoriteta, kao i na važnost institucionalnog djelovanja.

Sastanku je prisustvovao i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog Edin ef. Kavazović.

Nakon sastanka sa imamima muftija zenički posjetio je džemat Klokotnica – Polje gdje je održao hutbu i klanjao džuma-namaz.