Danas je muftija zenički hfz. prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević boravio u radnoj posjeti Medžlisu Islamske zajednice Maglaj.

Nakon što su glavni imam mr. Nevres-ef. Hodžić i predsjednik Izvršnog odbora mr. Seid Omerović informisali muftiju zeničkog o trenutnim aktivnostima na području Medžlisa, upriličena je posjeta džematu Novi grad i Vali Recep Yazicioglu džamiji u kojoj je muftija održao hutbu i predvodio džuma-namaz.

U svojoj hutbi muftija je tretirao veoma interesantnu temu – svojstvo stida. Prije džuma-namaza, pred velikim brojem džematlija, upriličen je lijep događaj – dodjeljivanje priznanja Nađibu Njemčeviću, dugogodišnjem predsjedniku džematskog odbora.

Nakon kratkog obraćanja imama džemata Semsudin-ef. Čizmića i glavnog imama Nevres-ef. Hodžića, muftija zenički uručio je priznanje dugogodišnjem muteveliji Nađibu Njemčeviću, a zatim istakao važnost volonterskog angažmana u džamijama i “vezivanja svojih srca” za Allahove kuće.

Predsjednik Izvršnog odbora mr. Seid Omerović je na kraju ovog lijepog događaja uručio i prigodnu hediju dobitniku priznanja. Nađib Njemčević je pune 24 godine davao svoj doprinos u radu džematskog odbora džemata Fazli-pašine džamije i džemata Novi grad, a najveći dio ovog vremena je bio predsjednik džematskog odbora.

Pored toga, Nađib Njemčević je u tri mandata bio i član Izvršnog odbora Medžlisa IZ Maglaj. Zbog svega navedenog, jasno je da je mutevelija Nađib Njemčević zaslužio javno priznanje i veliku zahvalnost.