Šestog dana mjeseca ramazana 1445. hidžretke godine, odnosno 16. marta 2024. godine u Gradskoj džamiji Zavidovići na podne-namazu muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević govorio je na prvoj ramazanskoj tribini.

Tradicija ramazanskih tribina, subotom, na podne-namazu traje već dvadeset i jednu godinu što daje posebnost ovim ramazanskim tribinama čiju opravdanost potvrđuje velika posjećenost istim.

Na prvoj ovogodišnoj ramazanskoj tribini muftija zenički govorio je o važnosti ustrajavanja na iskrenosti i dobru, na što nas ramazanski ibadeti podsjećaju i uče da i nakon ramazana ostanemo čvrsti i ustrajni u ibadetima.

Istako je muftija da moramo voditi računa da ibadet ima svoju svrhu tek sa iskrenim nijjetom i djelom koje je ustrajno. Muftija je govorio i o našem odnosu prema džematu, ponašanju u društvu i zajednici. Podsjetio je prisutne da nas ramazan treba sačuvati od iskušenja, ramazan nas treba odgajati, treba nam dušu sačuvati i učinit da ostanemo ustrajni i iskreni u dobru, te da svoja djela, svoje ibadete sačuvamo od pretvaranja-rijaluka.

Prisustvo velikog broja vjernika na današnjoj prvoj ramazanskoj tribini pokazuje opravdanost dvadeset i jedne godine kontinuiteta ramazanskih tribina.