U utorak 25. februara 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević primio je predstavnike Ekološkog udruženja ”Eko-Tvrtkovac” Zenica: Senada Pašalića, predsjednika, Jakuba Spahića, sekretara, Esada Hodžića, predsjednia Skupštine, Rifeta Žunu i Ferhata Skendera, članove Upravnog odbora Udruženja.

Predstavnici Udruženja upoznali su muftiju zeničkog sa osnovnim aktivnostima i projektima Udruženja, koji se, između ostaloga, odnose na unapređenje poljoprivredne proizvodnje u Ze-Do kantonu, povezivanje poljoprivrednih udruženja, proizvođača i općinskih stručnih službi, priprema i implementacija projekata vezanih za poljoprivrednu proizvodnju, apliciranje za dobijanje poticajnih sredstava za članove saveza, organiziranje i ugovaranje otkupa za pojedine poljoprivredne proizvode, organiziranje seminara i učešće na poljoprivrednim sajmovima, razvoj seoskog turizma, unapređenje i zaštita čovjekove okoline, kao i razmjena iskustava i saradnja sa sličnim poljoprivrednim udruženjima.

Na sastanku je razgovarano i o mogućnostima saradnje Muftijstva zeničkog i Udruženja ”Eko-Tvrtkovac” u realiziranju aktivnosti u okviru Vjersko-kulturne manifestacije ”Lastavica”.