U srijedu, 14. jula 2023. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, sa saradnicima, posjetio je gradonačelnika Zenice gosp. Fuada Kasumovića.

Delegaciju su, pored muftije, činili: gosp. Besim Begić, predsjednik IO Medžlis IZ Zenica i gosp. Edin-ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

Na sastanku u kabinetu gradonačelnika razgovaralo se o projektima na području Muftiluka zeničkog, posebno o aktivnostima u vezi sa završetkom izgradnje Islamskog centra u Zenici.

Muftija zenički zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na prijemu, te je istakao da se nada da će Grad Zenica pružiti podršku projektima Islamske zajednice od kojih će korist imati šira društvena zajednica.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je spremnost za nastavak saradnje, kao i podršku projektima Islamske zajednice i projektima koji znače bolju budućnost Zenice i dobrobit svih njenih građana. 

Gradonačelnik Kasumović poručio je kako Zenica nedvojbeno zaslužuje Islamski centar, odnosno reprezentativan objekat, a da je već ranije razgovarao i sa premijerkom Amrom Mehmedić da se u skladu sa mogućnostima podrži njegova izgradnja.